AddThis

Email, Print, send to Twitter, send to Facebook, and more

Palvelut

Opetuspalvelut

Lemiläiset koululaiset saavat perusopetusta Lemin koulukeskuksessa (luokat 1-9) sekä Kuukanniemen koulussa (luokat 1-6).

Sivistyspalvelut

Sivistyspalvelujen järjestämisestä vastaavat sivistyslautakunta ja sivistysosasto. Sivistyspalveluihin kuuluvat opetustoimi, varhaiskasvatus, kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä vapaa-aikapalvelut. Osaston päällikkönä toimii Raija Leikola.

Varhaiskasvatuspalvelut

Lemin kunnan varhaiskasvatuspalveluja ovat lasten päivähoito, esiopetus ja leikkitoiminta. Seurakunta ja järjestöt tarjoavat myös lapsille ja perheille varhaiskasvatusta. Iitiän päiväkoti sijaitsee Tuomelanpellon alueella. Päiväkodissa on toimintavuonna 2016-2017 neljä lapsiryhmää. Päiväkoti Pikku-Palola sijaitsee kirkolla. Päiväkodissa on kaksi ryhmää. Päiväkoti Oravanpesä sijaitsee Kuukanniemessä ja siinä on kolme lapsiryhmää. Perhepäivähoitajia on kirkolla ja Kuukanniemessä. Päiväkodit järjestävät lasten esiopetuksen. Päiväkotiin voidaan sijoittaa 10 kk – 6 v ikäisiä lapsia.

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Vuoden 2009 alussa toimintansa aloittanut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) yhdistää alueen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, vanhusten palvelut ja sosiaalihuollon aivan uudella tavalla. Kuntien aikaisemmin järjestämät terveys- ja sosiaalipalvelut ja niitä tuottava henkilöstö siirtyivät piirille vuoden 2010 alusta. Vastuu palvelujen tuottamisesta ja palvelujen toiminnasta on Eksotella. Eksote on maakunnan suurin työnantaja, joka työllistää noin 3600 henkilöä.

Vanhuspalvelut

Vanhusten palvelut sisältävät erityyppisiä kotiin annettavia palveluja kuten tukipalveluita, neuvontaa ja kotihoitoa sekä eri muotoisia asumis- ja laitospalveluita ja sosiaalityöntekijän palveluita. Yhteisenä tavoitteena hyvinvointiyritysten ja kolmannen sektorin kanssa on turvata ikääntyville hyvän elämän edellytykset. Palveluista vastaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

Ympäristöterveydenhuolto ja ympäristönsuojelu

Lappeenrannan, Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kuntien ympäristöterveys- ja ympäristönsuojeluasioita hoitaa Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, joka on osa Lappeenrannan kaupungin organisaatiota. Viranomaistehtävistä, joihin kuuluvat mm. terveydensuojelu-, elintarvike-, ympäristönsuojelu-, vesi-, maastoliikenne-, vesiliikenne- ja vesihuoltolain mukaiset viranomaistehtävät, vastaa Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta.

Tekniset palvelut

Teknisen osaston toimistoaika on klo 9-15.

Linja-aikataulut

Lomakkeet

Tällä sivulla olevat lomakkeet ovat pääosin .pdf muotoisia ladattavia tiedostoja. Muutamista lomakkeista on myös sähköinen versio Lemin verkkoasiointipalvelussa. Palvelun käyttö vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

 

Linkkejä

Back to Top