Siirry pääsisältöön

LEMIN LUMO

Lemi on noin 3000 asukkaan viihtyisä ja vireä maalaiskunta Etelä-Karjalassa valtateiden 6 ja 13 välissä. Vain 20 minuuttia Lappeenrannasta ja olet keskellä Lemin lumoa! Lemi on itsenäinen, leppoisa ja maalaishenkinen asuin- ja työskentelypaikka. ”Leppoisasti Lemillä” niin kuin sanontakin kuuluu täälläpäin; täällä on helppo asioida ja elää. Ylpeydenaiheitamme ovat kesällä järjestettävät Lemin musiikkijuhlat ja Lemin lammasherkku särä. Ja onhan Lemi tunnettu perunan viljelyspitäjä. Lemillä on myös paljon kesäasukkaita ja paljon upeita järviä. Tervetuloa Lemille!

PIKALINKIT

TIEDOTUKSET

Ajankohtaista-artikkelin Kivistön testamenttirahaston apurahat kuva 25.11.2022

Kivistön testamenttirahaston apurahat

  Testamenttirahasto myöntää apurahaa lemiläisille opiskelijoille, jotka täyttävät määräyskirjan ehdon: ”Varat on jaettava sellaisille lemiläisille orvoille, puoliorvoille tai heille, jotka…

Lue lisää
Ajankohtaista-artikkelin Tonttien alekampanja kuva 7.9.2022

Tonttien alekampanja

Lemin kunta järjestää tonttien alekampanjan loppuvuodeksi 2022. Tonttien alehinta on -60 % kunnanvaltuuston vahvistamasta hinnasta. Kampanja-aika ja -hinta ovat voimassa…

Lue lisää

TAPAHTUMAT

Tapahtuman Kirkko kiven takana näytelmä kuva
26.3.2023

Kirkko kiven takana näytelmä

Kirkko kiven takana näytelmässä vuonna 1668 Lemin kylällä syntyy toive omasta kirkosta. Kyläläiset alkavat töihin ilman Taipaleen kirkkoherran lupaa. Toiveet…

Lue lisää

Tervetuloa Lemille!

Oletko miettinyt mitä kaikkea Lemi voikaan tarjota sinulle? Meillä on laadukkaat koulut, hyvät palvelut ja ennen kaikkea turvalliset koulutiet. Lemillä voit antaa lapsesi lähteä turvallisesti kouluun ja on tilaa ja paikkoja leikkiä. Meiltä löytyy niin vuokra- kuin omistusasumista ja hyviä tontteja. Ulkoilumahdollisuudet ovat rajattomat ja puitteet maisemissa vertaansa vailla. Ikään katsomatta, Lemillä on taatusti jokaisen hyvä olla. Arvoisat asukkaat, yrittäjät, lomailijat tai vain piipahtajat. Lemin kunta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi asumaan, yrittämään tai vaan olemaan. Tätä kaikkea on Lemi.

Lue lisää
Noston https://lemi.fi/ kuva

Asu Lemillä - Innostu Iitiästä

Tuomelankangas 3 tontit ovat myynnissä! Iitiä tarjoaa asukkailleen tilaa harrastaa, luontoa ja mukavia ihmisiä. Lemin kunnan palvelut ovat vain vajaan 10 min päässä. Lyhyet välimatkat ovatkin Lemin Iitiän voima. Voit asua luonnon keskellä, jossa sinulla on tilaa harrastaa, mutta lähin iso kaupunki Lappeenranta on kuitenkin vain 15 min päässä. Tule, ihastu ja innostu Iitiästä!

Lue lisää
Noston https://lemi.fi/ kuva

Yritä Lemillä

Yrittäjä, yritä sinäkin Lemillä! Tunnettuja yrityksiä Lemillä ovat esimerkiksi Misa Oy, Säräpirtti Kippurasarvi tai Fiber -X. Meillä on tarjolla edullisia yritystontteja Iitiän yrityspuistossa. Nämä tontit sijaitsevat logistisesti erinomaisella paikalla. Lemillä on hyvä yrittää!

Lue lisää

Lemin kunta sosiaalisessa mediassa

Lemin kunta
Lemin kunta06.12.2022 05:55

https://www.youtube.com/watch?v=RRD6KQwiZWw

ETELÄ-KARJALAN KUNNAT JÄRJESTÄVÄT YHTEISEN VIRTUAALISEN ITSENÄISYYSJUHLAN!
Etelä-Karjalan kunnat järjestävät verkossa tänä vuonna tiistaina 6.12.2022 yhteisen virtuaalisen itsenäisyyspäivän juhlan.
Mukana järjestelyissä ovat Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Savitaipale ja Taipalsaari.
Kuntien edustajat ovat valinneet juhlaan...

Lemin kunta
Lemin kunta06.12.2022 05:47

Hyvää itsenäisyyspäivää. Tänään avautuu linkki ekarjalan virtuaaliseen itsenäisyyspäiväjuhlaan klo 16.00. Linkki on katsottavissa 2 viikkoa.

Lemin kunta
Lemin kunta02.12.2022 08:18

Veteraani Unto Hakuli, 99, Lemiltä.