Kunnassa tapahtuu

Kunta on tehnyt yksimielisen päätöksen uudesta koulusta Kuukanniemeen. Kuokka lyödään maahan aikataulun mukaisesti kesällä, ja tavoitteena on, että oppilaat pääsevät opinahjoonsa syksyllä 2017. Kunnantalo muuttaa toukokuussa Palolaan, kun Palolakodin asukkaat pääsivät uuteen, valmistuneeseen palvelutaloon. Tämä mahdollistaa myös Pikkupalolan päiväkodin laajentamisen.

Koko kunnan kattavan laajakaistan suunnittelu on alkanut. Nopeat yhteydet mahdollistavat monenlaisia nykyaikaisia palveluja, kuten sujuvan työkäytön, toimivat viihdepalvelut sekä isona mahdollisuutena sosiaali- ja terveyspalvelujen tuomisen asiakkaiden koteihin.

Iitiään on valmistunut teollisuuspuisto, jossa kunnalla on tarjolla hyviä tontteja yrityksille. Ensimmäinen halli alkaa nousta alueelle jo keväällä, ja uusiakin kiinnostuneita on ollut.

Kuntaan muuttaville meillä on paljon omakotitontteja etenkin lapsiperheille soveltuvilla alueilla. Uusi päiväkoti valmistui muutama vuosi sitten, ja uusi koulu on tulossa, joten Lemillä todella halutaan vaalia lapsiperheitä. Se on asia, mikä ei ole nykyään mitenkään selviö kaikkialla. Monessa paikassa tuijotetaan vain kustannuksia, mutta meillä lapset nähdään voimavarana.

Kuntaamme kuvastavat mielestäni loistavasti sanat leppoisuus ja yhteisöllisyys. Tällaista yhdessä tekemistä, talkoohenkeä ja yhteen hiileen puhaltamista en ole nähnyt missään muualla. Täällä ihmiset todella välittävät toisistaan ja auttavat pyyteettömästi siinä missä voivat, ja uudet tulokkaatkin otetaan avosylin vastaan. Ei siis ole ollenkaan ihme, että Lemi on valtakunnan päämediankin mukaan yksi Suomen onnellisimmista kunnista. Kunnan positiivisuuskilpailuun tulleet lauseetkin osoittavat, miten paljon asukkaat kunnastaan pitävät.

Lemillä, jos missä, on mahdollista elää unelmien tapaan, asua omakotitalossa leppoisasti ja väljästi vesistöjen kupeessa, maaseudulla mutta kuitenkin lähellä kaupungin palveluita.

Meillä siis tapahtuu ja tulee tapahtumaan paljon positiivisia asioita, ja palveluita löytyy kaikenikäisille.

Jussi Stoor
Kunnanjohtaja

PS. Oletko kiinnostunut blogin kirjoittamisesta kunnan nettisivulle? Ota yhteyttä edellä mainittuun.

Back to Top