Vetovoimainen Lemi

Keskiviikko, kesäkuu 22, 2016

Lemin kunnassa on käynnissä matkailualan yhteistyöhanke. Kunnan matkailupalveluyritykset eivät ole aiemmin tehneet laajaa ja suunnitelmallista yhteistyötä, joten hankkeelle oli tilausta.

Verkostoitumiselle, matkailutuotteiden paketoinneille ja yhteismarkkinoinnille on selkeä tarve matkailijoiden saamiseksi kuntaan pidemmäksi ajaksi, ja samalla käyttämään mahdollisimman monen yrityksen palveluita. Hankkeen tavoitteena on kehittää Lemin alueella matkailualalla toimivien yritysten yhteistyötä, toimintaa ja markkinointia. Hankkeen tuloksena matkailualalla toimivat yritykset verkostoituvat, ja alueelle saadaan lisää sekä yksittäisiä että ryhmämatkailijoita.

Hankkeen konkreettisina toimenpiteinä tehdään matkailutuotteiden paketointia yhteistyössä, matkailuesite, nettimarkkinointia, matkailuryhmien kontaktointeja ja vierailuja messu- ym. matkailualan tapahtumissa. Toteuttamiseen osallistuvat Lemin kunta ja alueen yritykset sekä yhdistykset. Hankkeelle on haettu rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hankkeen sähköinen esite on nähtävillä osoitteessa http://www.esitteemme.fi/Lemimatkailu/WebView/

Valtiotieteen tohtori, aluetutkija Timo Aro on analysoinut jokaisen Suomen kunnan vetovoimaisuutta. Tuore analyysi paljastaa Lemin olevan Etelä-Karjalan vetovoimaisin kunta. Samantyyppisiä tuloksia on saatu nähdä jo aiemmin, kun Lemi sijoittui kärkipäähän Helsingin Sanomien vertailussa Suomen onnellisimmista kunnista. 

Aivan sattumaa tulokset eivät siis ole, kun pärjäämme toistuvasti vertailuissa. Olemme hyvä esimerkki siitä, että pienikin voi pärjätä ja maaseutukunnillakin on vetovoimaa. Pidetään siis jatkossakin maaseutu elinvoimaisena.

Jussi Stoor
Kunnanjohtaja

PS. Oletko kiinnostunut blogin kirjoittamisesta kunnan nettisivulle? Ota yhteyttä edellä mainittuun.

Back to Top