Lemi matkailijalle

”Leppoisaa lomaa Lemillä.”
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lemi sijaitsee valtateiden 6 ja 13 välissä. Lemille on helppo poiketa molemmilta valtaväyliltä. Pohjoisessa Lemi rajoittuu Saimaaseen ja lännessä maisemaa hallitsee monin paikoin Kivijärvi. Maisema on kauniisti kumpuilevaa. Vaikka tiet ovat hyvässä kunnossa, kannattaa ajella rauhallisesti, koska maisema on nauttimisen arvoinen.

 

Merkittäviä nähtävyyksiä ovat Lemin kirkko, kotiseutumuseo ja Salpalinjoilla tykkiasemat. Kuukanniemessä on elävästä maaseudusta kertomassa arkkitehtikilpailun pohjalta rakennettu moderni maitolaituri.

 

Lemi tunnetaan laajalti särästä, joka on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä. Seurakunnan neliäänistä veisuuta voi edelleen kuulla Lemin kirkossa.

matkailu2

 

Lemin kirkko

 

Lemin nykyinen kirkko on rakennettu v.1786. Kirkon rakensi kuuluisa savitaipalelainen kirkkoarkkitehti ja -rakennuttaja Juhana Salonen. Kirkko on puinen, viistovartinen ristikirkko. Rakennustaiteellisesti kirkko on ainutlaatuisen arvokas ja sen apilanlehtimallinen kattoholvi on harvinainen.

 

 

Lemin kotiseutumuseo

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKotiseutumuseota pitää Lemillä Lemin Kotiseutuyhdistys ry. Nykyinen museotupa on rakennettiin alun perin Savitaipaleella vuonna 1882. Tupa siirrettiin sitten Valkealaan ja lopulta vuonna 1974 Lemille museoksi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Salpalinjan tykkipatterit

Salpalinjan rakentaminen Suomen itärajalle aloitettiin heti talvisodan jälkeen. Linja ulottuu Suomenlahdelta Sallaan ja sieltä kenttälinnoitettuna aina jäämerelle asti. Hanketta pidetään vieläkin Suomen suurimpana rakennustyömaana kautta aikojen.Salpalinjasta Lemillä on mm. Kärmeniemen ja Juvolan tykkiasemat.

 

Back to Top