Siirry pääsisältöön
Etusivu Tiedotukset Kompostointi-ilmoitus tehtävä 31.12.2023 mennessä

Kompostointi-ilmoitus tehtävä 31.12.2023 mennessä

Etelä-Karjalan jätehuoltomääräykset edellyttävät biojätteiden lajittelua kaikissa asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöissä koko Etelä-Karjalan alueella. Mikäli biojätteille ei ole voimassa kuljetuspalvelua, tulee ne kompostoida asianmukaisessa kompostorissa (ja tällöin tulee tehdä myös kompostointi-ilmoitus).

Jätelain (646/2011) mukaan jätteen haltijan on tehtävä jätehuoltoviranomaiselle ilmoitus biojätteen kiinteistöllä tapahtuvasta pienimuotoisesta käsittelystä eli käytännössä kompostoinnista. Kiinteistöt voivat kompostoida elintarvike-, puutarha- ja kuivakäymäläjätettä mutta vain elintarvikejätteen kompostoinnista tulee ilmoittaa.

Kompostoinnin aloittamisesta ja lopettamisesta on ilmoitettava kahden kuukauden kuluessa. Kompostoinnin jatkuessa tiedot on päivitettävä viiden vuoden välein. Useamman kiinteistön yhteiskompostorista riittää yksi ilmoitus, jossa ilmoitetaan kaikki kompostorin käyttäjät.

Ilmoituksen voi tehdä:

– Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n sähköisen asioinnin kautta. (Ilmoituksen tekeminen ei vaadi kirjautumista verkkoasiointiin. Ilmoitus löytyy verkkoasioinnin pääsivun alareunasta).

– Täyttämällä verkosta löytyvän lomakkeen ja palauttamalla sen Etelä-Karjalan jätehuoltoviranomaiselle lomakkeella olevan ohjeen mukaisesti. Paperisia lomakkeita voi tiedustella myös kuntien asiakaspalveluista.

Kompostointi-ilmoitus tulee tehdä 31.12.2023 mennessä.

Lisätietoja: Kompostointi | Imatran kaupunki