Siirry pääsisältöön
Etusivu Tiedotukset Kutsu yleisötilaisuuteen; Maantien 380 parantaminen rakentamalla jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Iitiä – Juuresaho, Lappeenranta ja Lemi

Kutsu yleisötilaisuuteen; Maantien 380 parantaminen rakentamalla jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Iitiä – Juuresaho, Lappeenranta ja Lemi

Iitiä – Lemi – Huttula maantien 380 varteen, sen eteläpuolelle, esitetään rakennettavaksi erillistä, maantiestä välialueella erotettua, yhdistettyä jalankulku- ja pyöräilyväylää noin 4.2 km:n matkalle välille Iitiä (vt13/mt 380 risteys) – Juuresaho (Juvolantien/ Ruomin mt 14772 risteys) Lappeenrannan kaupungin ja Lemin kunnan alueella. Lisäksi hankekohteessa esitetään tehtäväksi pieniä liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Alustavaa tiesuunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 15.6.2023 kello 17 – 19.00. Yleisötilaisuus pidetään Lemin koulukeskuksen auditoriossa, Punaportinkatu 7, 54710 Lemi.

Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin sekä esittää niistä mielipiteensä. Myös kirjallisen kommentin jättäminen on mahdollista. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Hankekohteen toteutus ei tällä hetkellä sisälly Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ohjelmoituihin alueellisiin perustienpidon investointikohteisiin. Hankkeen alustava rakennuskustannusarvio on 1,75 M€. Toteutus edellyttää myös ulkopuolista rahoitusosuutta. Päätös kohteen rahoituksesta ja toteuttamisajankohdasta tehdään lainvoimaisen tiesuunnitelman perusteella aikaisintaan vuoden 2023 lopussa. Tällöin kohteen toteutus olisi mahdollista käynnistää jo vuoden 2024 aikana.