Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Elinkeinopalvelut Myö osataa! – juttusarja lemiläisistä tekijöistä Suomen Nettisaitti

Suomen Nettisaitti

Myö- osataa! -juttusarjassa nostetaan esiin Lemiläisiä tekijöitä ja esitellään heidän tekemäänsä työtä. Seuraavana omista tehtävistään kertoo Simo Varis, Suomen Nettisaitilta Kuukanniemestä.

Faktalaatikko

Kuka: Simo Varis, Suomen Nettisaitin toiminnanjohtaja

Mitä: Web-palveluita laidasta laitaan, kotisivuista verkko-tietojärjestelmiin

Tausta: 41-vuotias ohjelmistotekniikan kandidaatti (LUT). Olen työskennellyt ohjelmistoyritys Nomovok Oy:llä, Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla, Leaddesk Oy:llä ja Visma Solutions Oy:llä. Yrittäjyyttä takana jo pian 23 vuotta, jota olen tehnyt myös yliopisto-opiskelun sekä aikaisempien työpaikkojenkin ohella.

Kerro toiminnastasi vapaamuotoisesti?

– Suomen Nettisaitilla teemme ohjelmointia, graafista suunnittelua ja markkinointia. Pyrimme toimimaan avaimet käteen periaatteella, eli teemme asiakkaallemme verkkopalvelu-hankinnat mahdollisimman helpoksi.
Teemme internet-palveluja ja verkko-tietojärjestelmiä alkaen ihan yksinkertaisista itse ylläpidettävistä kotisivuista Nettisaitin N3-järjestelmällä – kattaviin räätälöityihin verkko-tietojärjestelmiin, kuten esim. verkkokaupat laskutusjärjestelmällä ja suoramaksuilla tai sähköiset varausjärjestelmät kulkukoodijärjestelmillä ja asiakashallinnalla – ja näistäkin pyrimme lähes kaiken tuotteistamaan, jolloin asiakkaalle loppuhinta tulee edullisemmaksi.

Mistä toiminnan ajatus lähti eli taustaa miten syntyi?

– Isäni toimi yrittäjänä, josta tuli kipinä perustaa myös oma yritys. Minua kiinnosti jo nuorena ohjelmointi ja graafinen suunnittelu, sekä ensimmäiset kotisivut tein jo vuonna 1994. Nettisaitti teki ensimmäiset kotisivunsa aliurakointina Timosen Auto Oy:lle vuonna 1998.

Tyypillinen työviikkosi? Millaisia juttuja teet?

– Tyypillinen työviikko on yrityksen oman N3-järjestelmän tuotekehitystä sekä markkinointia ja myyntiä, sekä asiakasprojekteja, kuten kotisivuja ja niihin liittyviä päivityksiä, ja autamme asiakkaita myös sosiaalisen median sisällöissä sekä hakukone- ja sosiaalisen median mainonnassa.
N3-järjestelmän kehityksessä tällä hetkellä työn alla on järjestelmän uudistus käyttämään uusimpia tekniikoita (React, GraphQL, REST), sekä laskutusjärjestelmän päivitys, jolle muutamalla asiakkaalla on tarvetta. Laskutusjärjestelmän päivityksestä sen verran, että järjestelmällämme asiakas saa tehtyä erittäin uniikkeja ja graafisia laskuja, tällaista graafista laskua ei markkinoilla käsittääksemme ole olemassa.

Mikä on tärkein ominaisuutesi tässä työssä/toiminnassa?

– Ei ole samanlaista työpäivää ja jokainen päivä pitää sisällään jotain uutta. Ala kehittyy hurjaa vauhtia ja jatkuva opiskelu on ainoa edellytys pysyä aallonharjalla mukana.

Parasta työssäsi?

– Mielekästä ja kiinnostavaa työtä, joskus tulee tehtyä hieman liiankin pitkää päivää, kun oikein kiinnostava projekti tulee työn alle.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia? 

– N3-järjestelmän kehitys ja laajennus. Tarkoitus tehdä n3-järjestelmälle oma sisäinen verkkokauppa, josta asiakas voi itse hallita ja ostaa haluamiansa laajennoksia, sekä esim. verkkotunnuksia ja sähköpostitilejä.
Tulevaisuudessa on tarkoitus myös palkata työntekijöitä, kuten asiakaspalvelijoita, myyjiä/markkinoijia sekä tuotekehittäjiä.

Mistä teidät tavoittaa ja milloin:

Tavoitettavissa puhelimella arkisin klo 9-17 välillä +358 50 3090 998 numerosta ja samasta numerosta löytyy myös Whatsapp ja Telegram, voit myös varata verkosta tai puhelimitse/viestitse ajan tapaamiseen tai etä-tapaamiseen.
Yrityksen kotisivut osoitteessa: www.nettisaitti.fi 
Sivuilta löytyy tietoa tarjoamistamme palveluista. Sivuilta löytyy myös yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite yhteydenottoa varten, tai voit käyttää suoraan sivuilta löytyvää yhteyslomaketta yhteydenottoon.
Facebookista löydät meidät hakemalla ”Suomen Nettisaitti” hakusanalla ja sieltä voit laittaa Facebook Messenger-viestiä ”Lähetä viesti” painikkeesta.
LinkedIn:istä yrityksemme löytyy hakusanalla ”Suomen Nettisaitti”.