Siirry pääsisältöön
Etusivu Tarinoita lemiltä Ihmiset poikkeusoloissa juttusarja Kirsti Laulaja

Henkilöhaastattelu: Kirsti Laulaja, ruokapalveluvastaava.

Kerro kuka olet ja mikä on toimenkuvasi Lemin kunnalla?

Olen Kirsti Laulaja, Lemin kunnan ruokapalveluvastaava. Olen ollut töissä Lemin koulukeskuksessa vuodesta 1992 ja kunnan palveluksessa 30 vuotta, jotka ovat menneet nopeasti ja vauhdikkaasti.  Kolme päiväkotia ja kaksi koulua kuuluvat alueeseeni.  Normaalisti meillä valmistetaan 520 annosta ja nyt korona aikana, kun etäkoulu on käytäntö niin annosmäärä on 410. Koulukeskuksessa ruokailevat eskarit, alakoulun luokat 1-6, opettajat, koulun henkilökunta ja kunnan toisista työpisteistä tulee henkilökuntaa ruokailemaan.  Annosmäärä koulukeskuksella on 160 ja lähteviä on 250 annosta.

Miten vallitseva koronaepidemia näkyy työssäsi?

Korona vaikutti niin että yläkoulu on pois niin kuin viime keväänä.  Toivottavasti pääsevät palaamaan koululle.  Korona on muuttanut/lisännyt työskentelytapoja esim. annostellaan ruokaa.

Tilattavat tuotemäärät ovat hieman pienemmät.  Mutta sitten taas ruokakassien varaaminen lisäsi työtä.  Koulunkäynninohjaajat auttoivat ruokakassien pakkaamisessa ja se kävi joutuisasti kun heillä oli kokemusta kevään kassisulkeisista.  Iso kiitos heille ja kaikille työssä mukana olleille.

Miten toimintasi on muuttunut nyt koronaepidemian takia?

Ruokailuaika on porrastettu alakoulun osalta niin että yksi luokka ruokailee ruokasalissa ja toinen tekstiililuokassa. Ruokailuun on varattu aikaa klo 10–12 välille.

1-3- luokkalaisille annostellaan ruoat ja 4-6 luokkalaiset ottavat itse ja aikuiset tietysti ottavat itse annoksensa.

Ruokaottimet pitää vaihtaa aina luokkien vaihdon välissä.

Maskin ja visiirin käyttöön ollaan opeteltu. Kokoukset ja työpalaverit hoidetaan etänä.

Onko sinulla jotain toiveita, miten kuntalaiset voisivat itse edesauttaa työsi sujuvuuden ja kaikkien terveyden turvaamiseksi?

Toiveena, että kaikki jaksaisi noudattaa annettuja ohjeita. Toivon myös, että jos on erikoisruokavalioita, niin asiakkaat laittaisivat viestin keittiön numeroon mikäli ovat poissa ruokavahvuudesta. Ei tehdä turhaan annosta erityisruokavaliolle.

Halutessasi voit kertoa positiivisen vapaamuotoisen tervehdyksen kuntalaisille;

Kaikille iloista ja aurinkoista Pääsiäistä, kun se on tässä lähellä ja pysytään terveinä!