Siirry pääsisältöön
Etusivu Tarinoita lemiltä Ihmiset poikkeusoloissa juttusarja Pirjo Kuukka

Henkilöhaastattelu: Pirjo Kuukka, varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

 

 

Kerro kuka olet ja mikä on toimenkuvasi Lemin kunnalla?

Olen Pirjo Kuukka, Lemin kunnan varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Miten vallitseva koronaepidemia näkyy työssäsi?

Vallitseva koronatilanne vaikuttaa työhöni paljonkin. Käytännössä hoidan työtehtäviäni tällä hetkellä kotoa käsin, etänä. Se on melko hankalaa, sillä työssäni pidän tärkeimpänä lasten kohtaamista lapsiryhmissä ja olemalla osana heidän päiväänsä varhaiskasvatuksessa. Normaali oloissa olisin fyysisesti läsnä kunnan kolmessa päiväkodissa ja esiopetusryhmissä sekä perhepäivähoidossa, kussakin vuorollaan. Työnkuvaani kuuluu kiertää näissä varhaiskasvatuksen yksiköissä, tukien lasten hyvinvointia, kasvua ja kehitystä. Yhteistyö varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstön sekä vanhempien kanssa hoituu toistaiseksi puhelimen, sähköpostin ja Teamsin välityksellä, etäyhteyksin.

Miten toimintasi on muuttunut nyt koronaepidemian takia?

Toimintani on muuttunut entistä enemmän varhaiskasvatuksen henkilöstöä konsultoivaksi. Koronatilanteen vuoksi en voi kiertää lapsiryhmien välillä. Työni painopiste on tukea tarvitsevien lasten tuentarpeen havainnointi, arviointi ja toiminnan suunnittelu. Normaalisti kiertäisin lapsiryhmissä havainnoimassa lasten toimintaa ja pitämässä esimerkiksi pienryhmiä. Pedagogisten asiakirjojen tekeminen ja muut tärkeät lapsiin liittyvät palaverit hoituvat kyllä kätevästi Teamsin kautta, mutta fyysistä läsnäoloa se ei korvaa.

Onko sinulla jotain toiveita, miten kuntalaiset voisivat itse edesauttaa työsi sujuvuuden ja kaikkien terveyden turvaamiseksi?

Jaksamista toivotan kaikille kuntalaisille ja että kaikki malttaisivat noudattaa annettuja rajoituksia terveytemme turvaamiseksi.

Halutessasi voit kertoa positiivisen vapaamuotoisen tervehdyksen kuntalaisille;

Nautitaan Lemiläisestä kauniista keväisestä luonnosta ulkoillen ja kesää odotellen. Aurinkoisia päiviä toivottelen kaikille!