Siirry pääsisältöön
Etusivu Tarinoita lemiltä Ihmiset poikkeusoloissa juttusarja Sanna Pajari

Henkilöhaastattelu: Sanna Pajari, koulunuorisotyöntekijä.

Kerro kuka olet ja mikä on toimenkuvasi Lemin kunnalla?

Olen Sanna Pajari ja olen aloittanut Lemin kunnalla koulunuorisotyöntekijänä tämän vuoden tammikuussa Avi:n koulunuorisotyöhön myöntämän avustuksen kautta. Toimialueeseeni kuuluu Lemin koulukeskus sekä Kuukanniemen koulu, ja näissä erityisesti 5.-9.-luokat. Tavoitteenani on tukea nuoria opiskelussa ja arjenhallinnassa sekä tukea nuorten kiinnittymistä kouluun nuorisotyöllisin menetelmin. Näitä menetelmiä ovat muun muassa ryhmäytykset, tukioppilastoiminta sekä välituntitoiminta. Koululla tehtävän työn lisäksi minulle kuuluu myös nuorisotilatoiminta yhdessä kunnan toisen nuorisotyöntekijän kanssa.

Miten vallitseva koronaepidemia näkyy työssäsi?

Sekä Koulukeskuksella että Kuukanniemen koululla koronaepidemia vaikuttaa erilaisten työmenetelmien toteuttamiseen. Esimerkiksi tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen sekä nivelvaihetyö on suunniteltava sopimaan rajoituksiin. Myös nuorisotilatoiminta tapahtuu tällä hetkellä verkossa, erityisesti Discordissa.Suurin muutos on ollut yläkoululaisten siirtyminen etäopetukseen, jolloin myös omat työtehtäväni siirtyivät pitkälti verkkoon, sillä tapaamiset yläkoululaisten kanssa tapahtuvat silloin verkon eri alustoilla. Yläkoululaiset palaavat onneksi vielä lähiopetukseen, niin pääsee nuoria näkemään taas livenä paikan päällä.

Miten toimintasi on muuttunut nyt koronaepidemian takia?

Oma työnkuvani on alkanut korona-aikana ja toimintaa on tehty alusta asti erilaisten rajoitusten mukaan niin ylä- kuin alakoulussa. Yläkoululaisten etäopiskeluaika on ollut itselle suurin muutos tässä työn aikana olleista toimista. Oli siis mukavaa, että sain vuoden alussa aloittaa työt ihan paikan päällä ja tavata nuoria koululla.

Onko sinulla jotain toiveita, miten kuntalaiset voisivat itse edesauttaa työsi sujuvuuden ja kaikkien terveyden turvaamiseksi?

Toivon, että kaikki jaksaisivat noudattaa annettuja rajoituksia. Fyysisen terveyden turvaamisen lisäksi toivon myös, että ei unohdeta myös psyykkistä terveyttä ja hyvinvointia. Ihmissuhteiden ylläpito, harrastaminen mahdollisuuksien mukaan sekä kuormittavista asioista puhuminen ovat tärkeitä asioita.

Halutessasi voit kertoa positiivisen vapaamuotoisen tervehdyksen kuntalaisille;

Kevätaurinko  lämmittää ja itseäni se ainakin piristää, toivottavasti myös teitä! Mukavaa kevään jatkoa kaikille!