Siirry pääsisältöön
Etusivu Tarinoita lemiltä Ihmiset poikkeusoloissa juttusarja Sari Rapi

Henkilöhaastattelu: Sari Rapi, rakennusmestari.

Kerro kuka olet ja mikä on toimenkuvasi Lemin kunnalla?

Olen Sari Rapi, rakennusmestari, toimenkuvana kiinteistöjen kunnossapito, ulkoalueet, venepaikat ym. Käytännön asioiden järjestely ja hoitaminen on jokapäiväistä työtäni.

Valmistelen investointikorjauksiin liittyviä asioita yhteistyössä teknisen johtajan kanssa mm. teen tarjouspyyntöjä, sopimuksia ja valvon toteutusta. Yleensä tuntuu että kesä tulee tosi nopeasti, kun budjetin varmistuttua alkaa investointien valmistelu. Tällä hetkellä kesän työt on suunniteltava ja kilpailutettava.

Miten vallitseva koronaepidemia näkyy työssäsi?

Puhelimella ja sähköpostilla olen yhteydessä kiinteistöissä toimijoihin. Kiinteistöissä käyn siten, etten ole tekemisissä toimijoiden kanssa, esim. aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Sähköinen huoltokirja on käytössä. Siihen tulee palvelupyynnöt eri kiinteistöistä.

Palaverit ja koulutukset ovat siirtyneet etänä pidettäviksi. Se säästää myös aikaa, kun ei tarvitse mennä paikanpäälle, palaveri hoituu oman työpöydän ääressä Teamsilla.

Miten toimintasi on muuttunut nyt koronaepidemian takia?

Kuntosalin toiminta kuuluu vapaa-aikatoimelle. Laitosmiehet huoltavat laitteita silloin kun siellä ei ole käyttäjiä. Siivous on tehostettua ja käyttäjät pyyhkivät laitteet käytön jälkeen. Nyt kuntosali on kokonaan kiinni, kunnes tautitilanne rauhoittuu.

Laitosmiehien kiinteistökäynnit ovat mahdollisimman usein sellaisena aikana, ettei toimijoita ole paikalla esim. koulussa aamulla tai myöhemmin iltapäivällä. Maskeja käytetään aina kun mennään päiväkoteihin, kouluihin ja muihin kiinteistöihin sisälle.

Sähköisen huoltokirjan kautta saamme palvelupyynnöt.

Onko sinulla jotain toiveita, miten kuntalaiset voisivat itse edesauttaa työsi sujuvuuden ja kaikkien terveyden turvaamiseksi?

Noudatetaan ohjeita ja suosituksia, ne on tarkoitettu kaikkien terveyden turvaamiseksi, ei kiusaksi.

Halutessasi voit kertoa positiivisen vapaamuotoisen tervehdyksen kuntalaisille;

Kiinnitetään huomiota positiivisiin asioihin, niitä on paljon!