Siirry pääsisältöön
Etusivu Tarinoita lemiltä Ihmiset poikkeusoloissa juttusarja Tuula Kosunen

Henkilöhaastattelu: Tuula Kosunen, laitoshuoltaja.

Kerro kuka olet ja mikä on toimenkuvasi Lemin kunnalla?

Olen Tuula Kosunen ja toimin laitoshuoltajana pääsääntöisesti Kuukanniemen päiväkodissa.

Miten vallitseva koronaepidemia näkyy työssäsi?

Viime keväänä kävin SSTL:n (Suomen Siivoustekninen Liitto) koronasiivouskoulutuksen.  Koronaepidemia näkyy lisääntyneenä hygieenisyyden tehostamisena. Lisäksi tilojen käyttäjille on järjestetty puhdistusaineenkäyttöliuospullot sekä pyyhkeet jotta myös he voivat tarvittaessa pyyhkiä pintoja.

Miten toimintasi on muuttunut nyt koronaepidemian takia?

Siivouksessa noudatetaan aina aseptista työjärjestystä eli toimitaan niin että saadaan poistettua likaa. Koronaepidemian aikana olemme pyrkineet järjestämään työt niin, ettei laitoshuoltajien tarvitsisi siirtyä kohteesta toiseen. Myös siivoustaajuuksia on mahdollisuuksien mukaan tihennetty.

Onko sinulla jotain toiveita, miten kuntalaiset voisivat itse edesauttaa työsi sujuvuuden ja kaikkien terveyden turvaamiseksi?

Työni sujuvuutta edesauttaisi kenkien riisuminen / kenkäpussien käyttö mikäli tullaan päiväkodin sisätiloihin.  Näin myös lasten vaatteet pysyisivät puhtaina ja kuivina kun he kuitenkin lattialla leikkivät. Toivoisin myös että jaksettaisiin noudattaa päiväkodissa annettuja käyttäytymisohjeita maskien ja sen suhteen että eteiseen vain yksi perhe kerrallaan.  Näin toimien voidaan riski sairastumisesta minimoida.

Terveiseni kuntalaisille;

Vaikkei tämä mitenkään koronaan liitykään niin minut teki erittäin iloiseksi, kun kerran erään pojan oli ensin vaikea siirtyä seuraavaan ryhmään ja tiesin hänen tykkäävän Spider- Manista. Niinpä ompelin uuteen ryhmään Spider-Man tyynyn. Poika tykkäsi tästä.

Toivon hyvää kevättä ja iloista mieltä kaikille!