Siirry pääsisältöön
Etusivu Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Lemin kunnan verkkosivustoa. Markkinointi Ukkonen Oy on toteuttanut tämän verkkosivuston ja arvioinut sen saavutettavuuden. Saavutettavuusseloste on laadittu 16.6.2022.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset A & AA-vaatimukset.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen?

Kerro asiasta meille, ja teemme parhaamme korjataksemme asian mahdollisimman nopeasti. Parhaiten saat meihin yhteyttä sähköpostilla osoitteesta

leminkunta (at) lemi.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, olethan ensin meihin yhteydessä sähköpostilla. Vastauksessa voi kestää 14 vuorokautta. Mikäli et tässä ajassa saa vastausta tai et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Löydät lisätietoja aiheesta ja tarkat ohjeet Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta (avautuu uuteen ikkunaan).

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus (at) avi.fi
Puhelinnumero: vaihde 029 501 6000.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Verkkosivuston saavutettavuus on toteutettu alusta alkaen se silmällä pitäen. Fonttivalinnat on tehty selkeiksi ja sivuston rakenne on pidetty mahdollisimman helppolukuisena sekä helposti ymmärrettävänä. Ruudunlukijaohjelmat on myös otettu huomioon, kuviin on annettu mm. selostetekstit ja verkkosivuston selaaminen onnistuu täysin näppäimistöllä helpottavien aputoimien avulla. Sivustolla on myös määritelty tarkka järjestys ruudunlukijoita varten, jotta esimerkiksi tavallisessa näkymässä toistuvat linkit eivät tule kuin yhden kerran ruudunlukijoilla vastaan. Esimerkiksi navigaatiota voi myöskin selata vapaasti puhtaasti nuolinäppäimillä.

Sivuston käyttämä värimaailma on valikoitu tarkasti graafisen suunnittelijan toimesta nykyisiä verkkosivustoja varten.

Verkkosivusto on täysin responsiivinen ja täten sitä voidaan käyttää minkälaisella vaan laitteella, niin tietokoneesta pieniin älypuhelimiin asti.

Sivusto on tarkistettu saavutettavuuden näkökulmasta mm. Web Accessibility Evaluation Tool -työkalulla, niin ettei missään elementissä ole puhtaasti saavutettavuusvirheitä.