Siirry pääsisältöön
Etusivu Asuminen

Asuminen

Lemi on pieni sympaattinen maalaismainen kunta, jossa korostuu luonnonpuhtaus ja turvallisuus. Meillä on laadukkaat koulut, hyvät palvelut ja ennen kaikkea turvalliset koulutiet. Lemillä voit antaa lapsesi lähteä turvallisesti kouluun ja on tilaa ja paikkoja leikkiä. Meiltä löytyy niin vuokra- kuin omistusasumista ja hyviä tontteja. Ulkoilumahdollisuudet ovat rajattomat ja puitteet maisemissa vertaansa vailla. Ikään katsomatta, Lemillä on taatusti jokaisen hyvä olla.

 

Lemi on lapsiperheiden unelma. Laadukkaat ja monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut sekä puhdas, turvallinen ja viihtyisä kasvuympäristö antavat erinomaiset eväät elämän alkumetreille. Metsien ja vesistöjen äärellä sijaitsevat asuinalueet tarjoavat upeat puitteet luonnonläheiseen elämään kivenheiton matkan päässä kaupungin sydämestä. Lappeenranta, joka on lähin kaupunki, on oikeasti vain 20 minuutin matka! Lemiltä monipuolisesta asuntojen ja tonttien tarjonnasta on helppo löytää juuri omannäköinen koti, sillä asuntotuotanto ja kysyntä vastaavat hyvin toisiaan. Lisäksi tilastot kertovat Lemillä elää onnellinen kansa. Lemi on pikkukunta. Täällä on verkostot kunnossa ja ihmiset huolehtivat toisistaan. Onnellisuustutkija, psykiatri Antti S.Mattilan mukaan onnellisten kuntien salaisuus on ihmissuhteiden vaaliminen. Siinä lienee myös Lemin salaisuus.

onnellinen perhe

Lemillä voit asua leppoisasti

Helsingin sanomat teetti 2015 kuntien onnellisuusvertailun, jossa Lemi sijoittui 15. onnelisen kunnan joukkoon. Tuskinpa meininki on pahemmin tuosta muuttunut, sillä huolenpito ja auttaminen on Lemillä aina läsnä.

https://www.is.fi/asuminen/art-2000000985061.html

Lemillä asutaan väljästi lähellä luontoa ja palveluja. Asunnot ovat valtaosaltaan omakoti- ja rivitaloasuntoja. Kunnassa on kaksi suurempaa taajamaa, kirkonkylä ja Kuukanniemi. Lisäksi kunnassa on asemakaavoitettuja pienempiä taajamia: Juuresaho, Välikangas, Mikonharju ja Tuomelanpelto/Tuomelankangas.

Poika hoitaa kasvimaata

Anna lapsesi upottaa kädet multaan ja kasvattaa vaikka omat tomaattinsa, sen voit tehdä Lemillä.

 

Lemi sijaitsee vain 2,5h ajomatkan päässä Helsingistä ja Pietarista, eikä vaikka Mallorcallekaan mene Lemiltä kuin 3 h. Lähimpään isoon kaupunkiin Lappeenrantaan on vain 20 minuuttia tai Kouvolaan sekä Mikkeliin vajaa tunti henkilöautolla. Bussi kulkee myös kahdesti päivässä Lemi-Lappeenranta välillä, josta löytyy lähin juna-asema sekä lentokenttä Euroopan yhteyksillä.

Lemillä asuu paljon Lappeenrannassa työskenteleviä, jotka ovat löytäneet maaseudun vetovoiman; on tilaa elää ja harrastaa ja työmatka taittuu jouhevasti 20 minuutissa kaupunkiin.
Lemin kunta on kaavoittanut Iitiän alueelle tontteja, joista osa on tulossa myyntiin. Tuomelankangas 3 alueena kiinnostaa lyhyiden työmatkojen ja upean luonnonrauhan takia.

Oletko sitten miettinyt olevasi vuokralla tai omassa kodissa, kaikki se on mahdollista meillä Lemillä. Kuvittele vaikka miten helppoa arkesi voi olla, kun lapsesi voi päästää koulutielle turvallisesti ominensa tai leikkimään kun taas kaupungissa tämä kaikki ei olisi mahdollista; sinun on itse saatettava lapsesi kouluun tai lähdettävä mukaan leikkipuistoon. Mutta Lemin turvallisuus ja rauha on meidän vetovoima. Tule kokemaan se itsekin!

nainen riippukeinussa

Lemi lumoaa sinutkin. Antaudu leppoisan elon vietäväksi.

Tutustu Lemille muuttaneiden tarinoihin Muuttajat -juttusarjassamme. Löydät tarinat etusivulta ”Tarinoita Lemiltä” kohdasta.

Lisätietoa asumisesta ja rakentamisesta saat ottamalla kuntaan yhteyttä sähköisesti tekninen.osasto@lemi.fi tai soittamalla puh. 040 015 0651

Anna Lemin lumota sinutkin!

 

Asuminen.fi – kaikki asumisesta yhdessä osoitteessa