Siirry pääsisältöön
Etusivu Asuminen Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta

Kunnan rakennusvalvontaviranomaisena toimii tekninen lautakunta ja sen alaisuudessa rakennustarkastaja. Rakennusvalvonnan tehtävänä on valvoa rakentamista ja käsitellä rakentamiseen liittyvät luvat. Näistä ja muista rakentamiseen liittyvistä asioista saat neuvoa ja opastusta rakennusvalvonnasta, puh. 040 034 0147.

14.2.2023 alkaen voit hoitaa rakennuslupa-asiasi verkossa Lupapisteen kautta.

Lupapiste kattaa Lemin kunnan rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen.

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta. Luvanhakijaorganisaatiot voivat kuitenkin rekisteröidä käyttöönsä maksullisen Yritystilin sisäistä hankehallintaa varten.

Palvelun toimittaja on Cloudpermit Oy, jonka tavoitteena on vähentää byrokratiaa, vapauttaa aikaa ja tehdä ihmisten arjesta helpompaa.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

  1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
  2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
  3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
  5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Lupapisteen käyttö on suositeltavaa, mutta paperiset asiakirjat ja suunnitelmat käyvät edelleen.

 

Rakennusjärjestys

Rakennusjarjestys

Rakennuslupamaksut

Rakennusvalvonnan maksut

Lomakkeet

LVI-töiden tarkistusasiakirja (MRL 150 §)

Savupiipun ja tulisijan tarkastuspöytäkirja

Lupahakemus

Selvitys naapurin kuulemisesta

Ohjeet

Lupaohjeet

Jatevesisuunnitelman ohje

Talousjätevesien käsittely viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla

Maalampokaivon toimenpideluvan hakemisohje

Vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi