Siirry pääsisältöön
Etusivu Tarinoita lemiltä Lemin kesäasukkaat – tarinoita mökkiläisistä Kesäasukas Simo Suomalainen

FAKTALAATIKKO:

Simo Suomalainen

  • Asuu Helsingissä, kesäasukkaana Lemillä syntymästään lähtien
  • Työskentelee Valaistusarkkitehtina / Valosuunnittelijana
  • Parasta Lemillä kesäasukkaana on Luonto ja kalastus
  • Simon vinkki kesämatkaajille tai niille jotka pohtii kesämökkeilyä Lemillä on ehdottomasti maistamaan särää sekä vierailemaan monissa luontokohteissa.

Lemin Top 3

  1.  Luonto
  2.  Rieska
  3.  Kalastus

Minkälainen tarina pohjalla, että olet Lemin kesäasukkaana?

Oma mummola on ollut aina Lemillä. Lemillä vierailusta kesällä on monia muistoja lapsuudesta. Nyt kesävierailut Pellonpään mummolasta on vaihtunut kesämökkeilyyn Kivijärven rannalla. Ennen on tullut käytyä muutaman kerran kesässä, viime kesänä vietin melkein toista kuukautta Lemillä yhtäjaksoisesti.

Sinun taustaa eli mitä teet työksesi? Teetkö etänä töitä kesämökillänne? 

Työskentelen valosuunnittelijana/valaistusarkkitehtina pääkaupunkiseudulla. Työprojekteina on ollut ympäri Suomea erilaisia arkkitehtuurivalaistushankkeita ja julkisia ulkotiloja. Välillä myös valotaideteoksia esimerkiksi Lux Helsinki 2019 valofestivaalilla mukana ollut Finlandia-talon julkisivuvalaistus-teos.
Olen tehnyt muutamia päiviä etänä mökiltä. Tarkoituksena olisi parantaa olosuhteita niin että pidempi aikainen työskentely onnistuisi mökiltä.

Muuta taustaa; Missä asut vakituisesti,oletko lähtöisin Lemiltä?

Asun vakituisesti Helsingissä. Lemillä on sukujuuret usean vuosisadan takaa. Lemiin liittyy suvussa toinenkin hauska yksityiskohta. Isoisoisäni viipurilainen arkkitehti Juhani Viiste on suunnitellut nykyisen Lemin kirkkotapulin vuonna 1936.

Mikä on parasta Lemillä?

Ehdottomasti luonto ja rauha. Lemille tulee hakemaan vastapainoa kaupungille, jossa elämä on hektistä.

Mitä toiveita sinulla olisi Lemille?

Toivon, että vallitsevan tilanteen jälkeen Jalkosalmen lavalla kuullaan vielä paikallisia ja muualta tulevia bändejä.  Toivon, että Lemi kehittää kuntaa kestävästi.

Minkalaista vapaa-ajan tekemistä kunta tai lähiympäristö tarjoaa? Harrastusmahdollisuudet?

Oikeastaan viime aikoina (Ehkä somen myötä) olen vasta saanut tietää mitä kaikkia palveluita Lemillä on. Aion tänä kesänä löytää uusia aktiviteetteja.

Uskotko maallemuuton lisääntyvän koronan myötä? Voisitko itse kuvitella työskenteleväsi enemmin kesäasunnolla tai kunnan  vuokraamissa etätyötiloissa?

Uskon tulevaisuuden mahdollistavan ihmisille joustavia työmahdollisuuksia. Toivon itsekin tulevaisuudessa tekeväni enemmän etänä töitäni, esimerkiksi Lemiltä. Ajatuksena on kehittää kesämökkiä siten, että siellä mahdollistuisi pidempi aikainen etätyön tekeminen.

Simo Suomalainen Lemin kesätorilla