Siirry pääsisältöön
Etusivu Tarinoita lemiltä Muuttajien tarinoita Puulahdet muuttivat Lappeenrannasta Lemille

Lemin kunta houkuttaa asuinpaikkana muun muassa lyhyiden välimatkojen ja upean luonnon takia. Muuttajat- juttusarja esittelee muutaman näistä kuntamme uusista asukkaista, jotka ovat tulleet kunnan ulkopuolelta. Tervetuloa kuntaan perhe Puulahti!

FAKTALAATIKKO

  • Anni Puulahti (34), Teemu Puulahti (33) ja Mikael Puulahti (1 v 5kk)
  • Muuttivat Lappeenrannasta Lemille 23.6.2021
  • Anni on luokanopettaja
  • Teemu on myynnin esimiehenä Kaakkois-Suomen LähiTapiolassa
  • Mikael harjoittelee mm. pallon heittoa ja menee päiväkotiin Lemillä elokuussa.

Puulahdet muuttivat Lemille Lappeenrannasta kesällä 2021.

Vinkki maallemuuttajille/ niille, jotka pohtivat maallemuuttoa:

–    Jos se oikeasti vetää puoleensa, niin rohkeasti vain. Jos jännittää liikaa, niin etsi ensin vuokrattava talo ja kokeile, miltä se tuntuu. Me ehdimme asua vuokralla kahdessa omakotitalossa (molemmat keskellä metsää) ennen kuin ostimme oman talon.

Parasta Lemillä on: 
–    Asumme kirkonkylällä, joka on rauhallinen paikka, jossa kuitenkin kaikki peruspalvelut ovat kävelymatkan päässä. Ja ihmiset ovat sangen mukavia!

 Mikä sai teidät muuttamaan Lemille?

–    Ihana talo hyvällä sijainnilla palveluiden äärellä (esim. päiväkoti ja koulu).

Mitkä olivat ne ratkaisevimmat asiat millä tämä talo ja paikka valikoitui teidän kodiksenne?

–    Meillä oli ollut hirsitalo mielessä useamman vuoden. Lappeenrantaan muuttaessa suunnitelma oli etsiä sopiva tontti ja rakentaa uusi, mutta kun tämä talo tuli vastaan, suunnitelmat muuttuivat nopeasti. Olimme aiemminkin miettineet vanhan hirsitalon hankkimista ja kunnostamista. Nyt saimme uuden rakentamiseen verrattuna kohtuullisella kustannuksella ison hirsitalon erittäin hyvällä sijainnilla. Lisäksi vanhan talon etu on se, että pihalta löytyy valmiiksi marjapensaat ja omenapuut yms. eikä tarvitse odotella niiden kasvamista.

Teidän taustaa; missä asuitte tätä ennen ja oletteko lähtöisin Lemiltä tms.?

–    Anni on kotoisin Lappeenrannasta ja Teemu Oulusta. Asuimme pitkään Pääkaupunkiseudulla ja muutimme Espoosta Lappeenrantaan 5/2020 pian lapsemme syntymän jälkeen. Vuokrasimme Lappeenrannasta talon aikeenamme katsella rauhassa omaa taloa tai tonttia. Lemiltä löysimme tämän talon tammikuussa 2021, ja teimme siitä kaupat maaliskuussa 2021. Kevään ja alkukesän teimme remonttia (joka jatkuu edelleen) ja muuttamaan pääsimme 23.6.2021.

Mikä on parasta omakotiasumisessa?

–    Vapaus tehdä valintoja oman asumisen, talon ja pihan suhteen.

Entä mitä luulette, että Lemillä asumisessa on parempaa kuin vaikkapa Lappeenrannassa?

–    Lemillä pääsee asumaan rauhallisessa ympäristössä kuitenkin lähellä kaikkia peruspalveluita.

Minkälaista vapaa-ajan tekemistä kunta tai lähiympäristö tarjoaa? Harrastusmahdollisuudet?

–    Loistava uimaranta ainakin on lähellä, ja sitä on jo tullut hyödynnettyä koko perheen voimin. Urheilukenttäkin on ihan vieressä, joten eiköhän me lapsen kanssa päästä harrastamaan, kunhan vähän kasvaa isommaksi.

Harrastettako itse jotakin joka kenties määritti asuinpaikkannekin?

–    Oma kasvimaa lienee ehkä sellainen… Lisäksi kaukalo on lähellä, jolloin pääsee talvella pelaamaan jääkiekkoa tai kaukalopalloa kätevästi.

Uskotteko maallemuuton lisääntyvän koronan myötä?

Teemu: – Oli koronaa tai ei, niin uskon maallemuuton lisääntyvän ainakin jonkun verran. Onhan ihmiskunnalla pidempään historiaa maalla asumisesta kuin kaupungeissa asumisesta. Voihan se olla, että monella kaipuu maalle on kytenyt mielessä jo pidempään, jolloin etätyön yleistymisen ja lisääntyneiden työmahdollisuuksien myötä moni myös tarttuu tuumasta toimeen ja muuttaa maalle.