Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Eläinlääkintähuolto

Eläinlääkintähuolto

Eläinlääkintähuollon yhteystiedot

Lemin, Lappeenrannan kaupungin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kuntien eläinlääkintähuollon tehtävistä huolehtivat Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kunnaneläinlääkärit. Seudun kuntien eläinlääkärien vastaanotot sijaitsevat kuntien sivutoimipisteissä sekä Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotolla.

Aika varataan suoraan kunkin eläinlääkärin omasta puhelinnumerosta puhelinaikana arkiaamuisin klo 8-9.
Eläinlääkärien yhteystiedot ja vastaanotot:

Kunnaneläinlääkäri Anne Vertanen, p. 040 5364 736, Toukkalantie 3, Lemi, terveyskeskuksen alakerta

Kunnaneläinlääkäri Emilia Heinikainen, p. 0400 340 785, Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotto, Pohjolankatu 14, Lappeenranta
Kunnaneläinlääkäri vs. Riikka Lehtonen (27.12.21 alkaen Lappeenranta ja Savitaipale), p. 0400 256 162, Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotto, Pohjolankatu 14, Lappeenranta

Kunnaneläinlääkäri vs. Heidi Harinen/Linda Rosqvist/Niina Toivonen  (21.3.-28.5. Lappeenranta ja Savitaipale),  p. 0400 258 758, Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotto, Pohjolankatu 14, Lappeenranta

(Kunnaneläinlääkäri Sari Maijanen) virkavapaalla

Kunnaneläinlääkäri Emilia Niiva, p. 040 742 9972, Joutseno-talo, Kesolantie 1, Joutseno
Seutueläinlääkäri Elina Sihvo, (p. 0400 255 954, Marttilantie 28 ovi E, Taavetti, terveyskeskuksen alakerta)

Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanoton puhelimeen 040 7545 659 vastaa avustaja Ulpu Reinikainen klo 9 – 16. VASTAANOTTOAVUSTAJALTA EI VOI VARATA VASTAANOTTOAIKOJA.

Puhelinajan päätyttyä ilmenevistä kiireellistä eläinlääkärin apua tarvitsevista potilaista soitetaan päivystysnumeroon 0600 17070. Virka-aikaan ko. numeroon soittaminen ei ole lisämaksullista, virka-ajan ulkopuolella numero on entiseen tapaan lisämaksullinen (1,73 €/min klo 16-22 ja 3,46 €/min klo 22-08). Jos päivystäjä ei potilastyön vuoksi pysty soittohetkellä vastamaan, voi vastaajaan jättää hänelle takaisinsoittopyynnön.

Puhelinajan jälkeen ilmenevistä kiireettömistä potilaista tulee pääsääntöisesti soittaa seuraavana arkiaamuna puhelinaikaan, jolloin niiden hoidolle on mahdollista sopia ajanvaraus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan eläinlääkärille.

Eläinlääkäripulasta johtuen voitte joutua odottamaan vapaata eläinlääkärinaikaa tavanomaista pidempään. Hoitojärjestyksessä ensimmäisinä tulevat kunnan lakisääteiset tehtävät: tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoito, ensiapu akuuttipotilaille ja viranomaistehtävät. Muiden potilaiden hoitoa voidaan joutua siirtämään tai ohjaamaan asiakkaat yksityissektorille. Kiitos ymmärryksestä.

Koronavirustilanteesta johtuen Pohjolankadun vastaanoton arkipäivisin klo 15-16 toimivat AVOVASTAANOTOT ON PERUTTU toistaiseksi.
Ohjeistus asiakkaille koronavirustilanteen johdosta:

Varaudumme myös eläinlääkintähuollossa koronaviruksen osalta – sekä suojataksemme asiakkaitamme että myös turvataksemme ympärivuorokautisen eläinlääkintähuollon, päivystäviä eläinlääkäreitä ei ole montaa
Muutama käytännön ohje asiakkaillemme:
– pyydämme pesemään kädet ennen vastaanotolle tuloa
– tilakäyntien osalta pyydämme huolehtimaan, että varaatte eläinlääkärille käsienpesupisteen
– otamme vain yhden henkilön eläimen kanssa vastaanottohuoneeseen
– vältämme kättelyä
– mikäli sinulla tai läheiselläsi on oireita tai olet tullut ulkomaan matkalta, niin toivomme, että mahdollisuuksien mukaan pyytäisit jotain muuta tuomaan eläimen vastaanotolle. Pakkotilanteessa pyydämme sinua olemaan yhteydessä etukäteen eläinlääkäriin, niin voitte pohtia yhdessä vaihtoehtoja parhaille toimintatavoille.
– Pyydämme myös tilakäyntien yhteydessä kertomaan etukäteen eläinlääkärille, mikäli sinulla/läheisilläsi on oireita tai olette palanneet ulkomaan matkalta

 

Eläinlääkäripäivystys illalla, yöllä ja viikonloppuna

Virka-ajan ulkopuolella päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 17070 arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin/pyhäisin. Päivystyspuhelin on maksullinen (klo 16-22 klo 1,73 €/min + pvm ja klo 22-08 3,46 €/min + pvm).

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa vaativien suur- ja pieneläinten sairastapauksia varten. Lappeenrannan seudun ympäristötoimen alueella on kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri. Pieneläimet hoidetaan vastaanotolla. Pieneläinten päivystysvastaanotto voi olla joko Lappeenrannassa tai jossakin sivutoimipisteistä, joten sen osoite on hyvä tarkistaa ennen potilaan kuljettamista hoidettavaksi. Suureläimet hoidetaan niiden pitopaikassa.

Eläinlääkintähuollon hallinto

Eläinlääkintähuolto on osa ympäristöterveydenhuollon tulosyksikköä, jonka johtaja on terveysvalvonnan johtaja Päivi Roine puh. 040 540 6505. Eläinlääkäreiden esimiehenä toimii seutueläinlääkäri Elina Sihvo , puh. 0400 255 954.