Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Varhaiskasvatus ja koulutus Koulujen ja päiväkotien ruokailu

Koulujen ja päiväkotien ruokailu

Lemin Ruokapalvelut tarjoaa asiakkailleen ravitsemuksellisesti laadukkaita ja monipuolisia koulu- ja päiväkotiaterioita, asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Koulukeskuskeittiöllä valmistamme ateriat Kuukanniemen koululle, Iitiän, Kuukanniemen ja kirkonkylän päiväkodille.

Päiväkodissa tarjottu ruoka kattaa kokopäivälapsen energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta 2/3. Kokopäivähoidossa olevalle lapselle tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan myös päivällinen ja iltapala. Osapäivähoidossa oleville lapsille tarjotaan ne ateriat, jotka ovat tarjolla lapsen hoidossaolon aikana.

Kouluissa tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti. Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, pehmeä leipä ja levite, salaattipöytä ja salaatinkastike tai hedelmä.

Ilmoitus erityisruokavaliosta (pdf) voidaan tehdä lähettämällä pdf täytetty pdf tiedosto tai sähköisesti.

Ruokalista kevät 2023