Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Varhaiskasvatus ja koulutus Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuspalvelut

Varhaiskasvatus on lapsen oikeus ja kaikki lapset ovat tervetulleita varhaiskasvatuksen piiriin. Varhaiskasvatuksessa olevalla lapsella on oikeus saada suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatusta, opetusta ja hoitoa. Ammattitaitoinen henkilöstö toimii yhteistyössä lasten vanhempien kanssa.

Varhaiskasvatusjohtaja

Mia Kivinen
Toukkalantie 5
54710 LEMI
puh. 040 545 0325

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hyvinvointia. Varhaiskasvatus on osa suomalaista koulutusjärjestelmää. Se on tärkeä vaihe lapsen kasvun ja oppimisen polulla.

Lemillä varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Toimintaa ohjaavat valtakunnallisen varhaiskasvatus-suunnitelman perusteet ja Lemin kunnan varhaiskasvatussuunnitelma.

Varhaiskasvatuksessa laaditaan jokaiselle lapselle yksilöllinen varhaiskasvatus-suunnitelma (VASU), jonka lähtökohtana on lapsen etu ja tarpeet. Suunnitelmaan kirjattavat tavoitteet asetetaan pedagogiselle toiminnalle.

Miten toimin, jos en ole tyytyväinen varhaiskasvatuksen toimintaan?

Varhaiskasvatuksen laatuun tai siihen liittyvään kohteluun tyytymättömällä lapsen vanhemmalla tai muulla huoltajalla on oikeus tehdä muistutus varhaiskasvatusjohtajalle. Ohje muistutuksen tekemiseen. (pdf)

 

Lemin varhaiskasvatus löytyy myös Instagramista!