Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Elinkeinopalvelut Myö osataa! – juttusarja lemiläisistä tekijöistä Noutajakauppa

Noutajakauppa

Myö osataa! -juttusarjassa Lemin kunta nostaa esiin lemiläisiä tekijöitä ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Nyt vuorossa on Lemillä Ruomin kylässä sijaitseva Noutajakauppa, joka ottaa nelijalkaiset ystävämme huomioon.

Kuka: Yrittäjä Jenna Laakso ja Metsästyslinjaiset Labradorinnoutaja pojat Waterfowler Hamford, kutsumanimeltään Colt (kuvassa keltainen) ja Metsäsuharin Talvipakkanen, kutsumanimeltään Adam (kuvassa musta).
Mitä tekee: Perustin yritykseni Noutajakauppa maaliskuussa 2021. Yrityksellä on verkkokauppa Noutajakauppa.fi, sekä noutajien lajinomaiseen koulutukseen keskittynyt koirakoulu.
Tausta: Viimeistelen liiketalouden opintojani LAB Ammattikorkeakoulussa ja valmistun Markkinointitradenomiksi joulukuussa 2021. Muutin Lemille Lappeenrannasta ihan hiljattain, alun perin olen kotoisin Heinolasta.
Top 3 asiaa Lemillä koiranomistajan näkökulmasta:
1.    Jokaisen koiranomistajan unelma: maastoja, joissa ei tule ketään vastaan, korkeintaan metsäkanalintuja, peuroja ja jäniksiä. Lisäksi toinen koiranomistajan unelma: joka puolella erilaisia vesistöjä, joissa koirat pääsevät uimaan.
2.    Täällä on suhtauduttu koiraharrastukseen todella myönteisesti, mukaan lukien Lemin kunta, jolta kysyin koulutusmaastoja noutajien kouluttamiseen.
3.    Hyvä sijainti lähteä koirakisoihin ja tapahtumiin kutostietä kohti Etelä-Suomea, Savon suuntaan Mikkeliin, sekä Keskisuomeen päin. Lisäksi tästä on oikeasti vain 25min ajomatka Lappeenrantaan, mutta Lemillä ollaan aivan maalla.

Kerrotko tarkemmin taustaa, eli mistä ajatus tähän toimintaan lähti ja kauanko olette olleet Lemillä?

Olen harrastanut noutajien rodunomaisia lajeja ja niiden kanssa metsästämistä kohta kymmenen vuoden ajan. Koko tämän ajan tein itse koiratarvikkeita ja ihmettelin miksi tarjonta on niin yksipuolista. Lähdin LAB Ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta vuonna 2018 haaveena työ markkinoinnin parissa. Tajusin suunnitelleeni ja luonnostelleeni koko opintojeni ajan, kolme vuotta Noutajakaupan ydintä, brändiä ja toimintaa, josta syntyi kahdessa kuukaudessa valmis konsepti: Noutajakauppa.fi. Tutustuin opintojen aikana Lemillä asuvaan, myös yrittäjänä, Style N’ Sound yrityksessä toimivaan puolisooni, joten täällä ollaan. Meidän kummankin yritysten toimitilat ovat nyt saman katon alla osoitteessa Ruomintie 469 Lemi.

Ovatko Lemiläiset löytäneet luoksenne vai mistä tulevat asiakkaanne?

En ole juurikaan markkinoinut paikallisesti, sillä verkkokauppa on maanlaajuinen, vuonna 2022 myös kansainvälinen. Koirakoulun kursseille asiakkaat saapuvat joka puolelta Etelä-Karjalaa, Imatralta, Lappeenrannasta, Luumäeltä, sekä myös Kymenlaakson alueilta.

Mitä kaikkea tarjoatte?

Toimimme maahantuojana kolmelle eurooppalaiselle huippubrändille: Actionfactory koiranloimet, Firedog koulutustarvikkeet ja Acme koira- ja riistapillit.
Lisäksi meillä on oma tuotebrändi Lost Birds, jonka kaikki tuotteet valmistetaan Lemillä ja Lappeenrannassa. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. koulutusasusteet, riistareput eli Sorsapoimurit, noutajahihnat ja pillinauhat.

Tuotteenne valmistetaan Lemillä?

Lost Birds tuotemerkin noutajahihnat ja pillinauhat valmistetaan Lemillä. Olemme kehittäneet aivan uudenlaisen sarjan noutajahihnoja, joista löytyy esimerkiksi Noutajahihna Lempeä, joka on kuristamaton, lempeämpi vaihtoehto. Tuotteissa on panostettu myös ulkonäköön.

Olette erikoistuneet vain noutajakoiriin? Oliko tälle jokin tausta?
Noutajat ovat metsästyskoiria ja niille on olemassa omat rodunomaiset lajit NOME, eli noutajien metsästyskoekoulutus. Nämä lajit ovat nousseet valtavaan suosioon, kuten noutajat rotuna myös ja harrastajakunta lisääntyy koko ajan. Me olemme erikoistuneet noutajiin ja niiden ohjaajien tarvikkeisiin.

Kuinka monta omaa koiraa teillä on?

Minulla on tällä hetkellä metsästyslinjaiset Labradorinnoutajat Colt ja Adam, joiden kanssa harrastetaan Noutajien rodunomaisia lajeja ja metsästystä.

Koiranomistajan näkökulmasta; miksi suosittelisit Lemiä asuinpaikkana ihmiselle, jolla on koiria?

Täällä on loppumattomat, valtavan kauniit maastot ulkoiluun. Etenkin jos ei pelkää poistua polulta. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät kirkonkylältä ja Lappeenrantaan on todella lyhyt matka.

Tulevaisuudensuunnitelmia? Oletko ajatellut laajentaa toimintaa esim. eri rotujen välille tai erilaisia Lemin koiranomistajien yhteisiä tapaamisia/retkiä jne? 

Minulta on kysytty ja toivottu paikallista koulutustarjontaa kaiken rotuisille koirille, eli niin sanottua peruskoulutusta. Verkkokauppa on suunnattu kaikille noutaville koirille, kuten spanielit ja seisojat, mutta myös ihan kaiken rotuisille koirille, joita kiinnostaa esim kuivausloimet. Tuomme maahan yksinoikeudella Actionfactory koiranloimia, joten niiden osalta tulevaisuuden suunnitelmat laajenevat kaiken rotuisiin koiriin.

__________________________________________________________________

Noutajakaupan löydät netistä www.noutajakauppa.fi sekä varastomyymälästä ja koulutusmaastoistansa osoitteessa Ruomintie 469 Lemi.