Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Elinkeinopalvelut Myö osataa! – juttusarja lemiläisistä tekijöistä Ratsuniemen talli

Ratsuniemen talli

Myö- osataa! -juttusarjassa nostetaan esiin lemiläisiä tekijöitä  ja esitellään heidän tekemäänsä työtä. Nyt vuorossa Annu Myllymäki Ratsuniemen tallilta Iitiästä.

Faktalaatikko

Kuka: Annu Myllymäki
Mitä tekee: pyörittää Ratsuniemen tallia Lemin Iitiässä
Tausta: talliyrittäjäksi sattuman kautta ajautunut tuotantotalouden DI, jonka leipätyö on Lahdessa LAB-ammattikorkeakoulussa.
Parasta työssä: eläinten kanssa työskentely

Ratsuniemen tallin hevoset ovat olleet mukana Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa.

 

Kerro toiminnastasi vapaamuotoisesti eli mitä kaikkea teette/tarjoatte?

Ratsuniemen talli tarjoaa ratsastustunteja, ajo-opetusta, ratsastusterapiaa, leirejä sekä täyshoitopaikkoja yksityisille hevosille.

Kuinka monta hevosta teillä on? Onko muita eläimiä tallilla?

Tallilla on n. 15 hevosta, pari kania, vaihteleva määrä kissoja ja lisäksi tallilla pyörii satunnaisesti omia ja asiakkaiden koiria.

Mistä toiminnan ajatus lähti eli taustaa?

Kaikki lähti yhdestä omasta hevosesta, jonka kaveriksi tuli pian toinen. Kun omia hevosia oli kolme, alkoi niiden pitäminen täyshoitotallissa käydä kukkaron päälle. Alkoi siis oman tallin etsintä, ja pari vuotta sitten ostimme Ratsuniemen tilan. Sattuman kautta aloin pitää pientä ratsastuskoulua sekä tarjota täyshoitopaikkoja. Tila on vaatinut valtavat remontit ja työ jatkuu kaiken aikaan. Tiluksia siivotaan ja kunnostetaan pikkuhiljaa joka vuosi, valmista tulee varmaan vasta eläkkeellä!

Mikä on tärkein ominaisuutesi tässä työssä/toiminnassa?

Vaikka tässä työssä sosiaalisuus ja ihmistenlukutaito ovat hyödyllisiä, tärkeintä on kuitenkin osata lukea niitä työkavereita eli hevosia. Ne pitää tuntea hyvin ja osata tulkita, millainen päivä kullakin tänään on. Näin huomaa heti, jos hevonen esimerkiksi on sairas tai kipeä ja kaipaa hierontaa. Työ on fyysisesti raskasta, joten hyvä kunto ja säännöllinen lihashuolto auttaa jaksamaan, niin ihmisiä kuin hevosia.

Parasta työssäsi?

Aamutallit. Olen aamuvirkku ja minusta on ihanaa tulla talliin hoitamaan hevoset muiden vielä nukkuessa. Lempityöni on karsinoiden siivous!
Lisäksi olen hevosten kautta tutustunut valtavaan joukkoon uusia ihmisiä ja päässyt mukaan erilaisiin tapahtumiin kuten Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin. Tallissamme asuukin siis oikeita hevosmaailman elokuvatähtiä…

Onko asiakkainanne paikallisia vai kesäasukkaita?

Sekä että. Viikoittaiset vakioasiakkaat ovat paikallisia, mutta tämän lisäksi irtotunneille ovat kivasti tiensä löytäneet myös kesäasukkaat. Tänä kesänä meillä oli tunti, jonka ratsastajat eivät tunteneet toisiaan mutta selvisi, että kaikilla on mökki saman järven rannalla näköyhteyden päässä toisistaan.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

Tulevaisuuden suunnitelmat liittyvät lähinnä rakennusten remontointiin ja tilan kunnostukseen, joka ei varmaan lopu koskaan. Olemme aktiivisesti mukana ratsuväen perinnetoiminnassa ja suunnitelmissa on aloittaa hevosvaellukset Salpalinjalle. Tallin sijainti on otollinen, kun ympärillä on Rutolan alueen korsuja ja Juvolan tykkipatteri sekä muita Salpalinjan rakennelmia.

———————–

Ratsuniemen tallin tavoitat parhaiten tallin puhelinnumerosta 044-5196922 tai sähköpostilla ratsuniementalli@gmail.com. Talli löytyy myös Facebookista nimellä Ratsuniemen talli ja Instagramista.