Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Varhaiskasvatus ja koulutus Varhaiskasvatus Varhaiskasvatuksessa aloittaminen

Varhaiskasvatuksessa aloittaminen

Varhaiskasvatuksessa aloittaminen

Varhaiskasvatuspaikkaan on tärkeä tutustua lapsen kanssa ennen sen alkua. Tutustumiskäynneistä tulee sopia suoraan päiväkodin henkilökunnan kanssa pian sen jälkeen, kun olette saaneet tiedon lapsenne varhaiskasvatuspaikasta.

Varhaiskasvatuksen alkaessa määritellään lapselle ja perheelle sopiva kuukausittainen tuntiluokka ja ilmoitetaan viikoittaiset hoitoajat. On tärkeä huomioida, että sovituista hoitoajoista on pidettävä kiinni. Varhaiskasvatuksen työntekijöiden työajat on sidottu lasten ennalta ilmoitettuihin hoitoaikoihin.

Lapsen hoidon tarve on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen jakson alkamista sunnuntai-iltaan mennessä. Lasten hoitoajat ilmoitetaan sähköisesti Effica/Läsnä ohjelman kautta.

 

Ohje hoitoaikojen ilmoittamiseen (pdf)

HUOM! Yllä olevassa ohjeessa hoitoaikojen ilmoittamiseen on toisella sivulla väärä linkki. Oikea linkki

 

Hoitoaikojen ilmoittaminen ajoissa on tärkeää:

  • lasten hoitoaikailmoitusten perusteella laaditaan työntekijöiden työvuorosuunnitelmat
  • takaamme lasten turvallisuuden oikealla henkilöstömitoituksella eli henkilöstöä on paikalla riittävä määrä ja oikeaan aikaan
  • osaamme varata lapsille tarvittavat ateriat ja huomioida erityisruokavaliot
  • varhaiskasvatuksen asiakasmaksu perustuu varattuihin hoitoaikoihin

Mikäli hoitoaikailmoitusta ei ole toimitettu määräaikaan mennessä, muutokset tai myöhässä tulleet hoitoaikailmoitukset voidaan ottaa huomioon vain, jos ryhmässä on tilaa huomioiden varhaiskasvatuslain mukainen lasten ja henkilöstön välinen suhdeluku.

Tuntiluokkien muutokset toivotaan ilmoitettavan suoraan varhaiskasvatusjohtajalle sähköpostilla tai puhelimitse Mia Kivinen, puh. 040 545 0325 tai mia.kivinen (at) lemi.fi .

Lisätietoa varhaiskasvatuksen aloittamisesta löytyy painamalla tästä.