Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Elinkeinopalvelut Myö osataa! – juttusarja lemiläisistä tekijöistä Jalkosalmen lava kutsuu tanssimaan kukkulan laella

Jalkosalmen lava kutsuu tanssimaan kukkulan laella

Myö osataa! -juttusarja pureutuu nyt Lemin Eskojen ylläpitämään kauniiseen lavaan Kuhasensaaren maisemissa. Jalkosalmen lava on Lemin Eskojen omistama tanssilava kauniilla paikalla Uimintien varrella Kuhasensaaressa lähellä Kivijärven rantaa. Lavalta Lemin kirkonkylään on matkaa noin 3 km. Lavaa on viime vuosina remontoitu. Lemillä ihmiset tekevät talkoovoimin yhteisen hyvän eteen töitä ja Jalkosalmen lava on erinomainen esimerkki tästä. Korona-aika on pitänyt lavan varsin hiljaisena, mutta nyt – nyt eikun tanssimaan!

Jalkosalmen lavan osoite: Kuhasensaarentie 27, 54710 Lemi

Kuka: Haastateltavana Jukka Kärmeniemi, Lemin Eskojen puheenjohtaja

Mitä tekee: Lemin Eskojen puheenjohtajana ja vastuuhenkilönä Jalkosalmen lavan toiminnasta

Lavan erityisominaisuus: Hyvällä paikalla kukkulan laella, järvinäkymällä

Jukka Kärmeniemen Top 3 parasta asiaa Lemillä:

Järvimaisemat

Maaseutumiljöö

Hyvä yhteishenki; ihmiset tekevät yhteisen hyväksi yhdessä töitä.

Jukka kertoo, että Jalkosalmen lava oli aikaisemmin heti mäen alla risteyksessä, mutta paloi 1960-luvun alussa. Nykyinen komeus mäen päällä on reilu 50-vuotta seissyt paikallaan. Remonttia on tehty; muun muassa 2000-luvun alussa uusittiin wc- ja keittiötilat. Tällä hetkellä on menossa suurempi remontti, jossa on jo uusittu lattiat ja ikkunoita laitetaan kuntoon sekä ulkovuorausta ehostetaan. Lisäksi pihalle on tarkoitus tehdä erillinen kioskirakennus.

Jalkosalmen lavaa kunnostetaan talkoovoimin ja ulkopuolista urakoitsijaa on käytetty vaativimpiin töihin, kuten uuden lattian tekemiseen. Talkooporukassa on noin 5-10 henkilöä uurastamassa entistäkin ehomman tanssilavan eteen.

Tulevana kesänä lavalla tanssitaan jälleen. Juhannusaatto tuo Jalkosalmelle juhannuskokon (jos säätila sallii) sekä juhannustanssit. Tanssit alkavat klo 20 ja päättyvät noin 01.30. Tansseihin on pääsyliput. Lähempänä ajankohtaa juhannustansseista ilmoitellaan lehdessä sekä tanssit.net sivustolla, joten jos olet kiinnostunut juhannustansseista seuraa ilmoittelua siellä! Musiikkia juhannusaattoon lavalla tarjoilee tanssiyhtye Väliaikainen.

Miksi kannattaa tulla juhannustansseihin?

Jukka kertoo, että juhannustanssit ovat olleet kesäasukkaiden ja lemiläisten perinne ja tansseissa on hyvä ja tiivis tunnelma. Monelle hyvä perinteinen juhannuksen aloitustapahtuma. Aamupäivällä Lemillä on perinteisesti juhannusaaton tori ja siinä välissä ehtii perinteiseen juhannussaunaan, josta voikin sitten rientää illanviettoon Jalkosalmen lavalle. Vanha perinne siis, joka on pitkään ollut Lemillä. Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita.

Jukan mukaan säästä riippuen Jalkosalmenlavan juhannusaaton kävijämäärät ovat olleet 500-1000 välissä.

Jalkosalmenlavan tulevaisuuden suunnitelmia?

– Teemme peruskorjausta edeleen ja tansseja olisi tarkoitus taas alkaa järjestämään tiiviimpään tahtiin.

Lavaa voi vuokrata Jukan mukaan myös yksityisille ja lavalla onkin ollut häitä, syntymäpäiviä, kokouksia sekä keikkoja. Tilaa vuokrataan siis mielellään ulkopuolisille. Lisätietoja saa olemalla suoraan yhteydessä Lemin Eskojen puheenjohtaja Jukka Kärmeniemeen puh 040 7511485.