Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Elinkeinopalvelut Myö osataa! – juttusarja lemiläisistä tekijöistä Lemin Kirjava – Kaija Lankia

Lemin Kirjava – Kaija Lankia

Myö osataa! -juttusarjassa Lemin kunta nostaa esiin lemiläisiä tekijöitä ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo Kaija Lankia, joka toimittaa ja kirjoittaa juttuja Lemin Kirjava -verkkolehteen. Tällä kertaa kyse ei ole siis toimesta eikä elannosta vaan harrasteesta. Aika mielenkiintoisesta sellaisesta.

Faktalaatikko

Kuka: Kaija Lankia, 65

Mitä tekee: eläkepäivien ratoksi mm. toimittaa verkkojulkaisu Lemin Kirjavaa (leminkirjava.fi)

Tausta: toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri. Toimittajan ammatissa vuodesta 1980, mm. Yhteissanomissa/Länsi-Saimaan Sanomissa ja Etelä-Saimaassa.

Parasta Lemillä: Oma koti, puoliso ja lemiläiset ihmiset.

Mitä siis teet Kaija Lankia?

Päätoimitan omaa verkkojulkaisuani: teen itse satunnaisesti juttuja ja julkaisen avustajieni ja kenen tahansa minulle tarjoamia juttuja ja kuvia.

Kuinka kauan olet toimittanut Lemin Kirjavaa, ja mistä kaikki alkoi?

– Lemin Kirjavan perustin keväällä 2010, kun irtisanouduin paikallislehti Länsi-Saimaan palveluksesta. Kun olin tehnyt paikallislehteä yli 20 vuotta ja minulla oli uskollisia lukijoita niin Lemilä kuin Savitaipaleella, halusin tarjota heille luettavaa uudessa muodossa, sähköisenä.

Kerro niille, jotka eivät tiedä, mikä on Lemin Kirjava?

– Lemin Kirjava on verkkojulkaisu osoitteessa leminkirjava.fi. Se on kaikille avoin, ilmainen verkkolehti, joka kertoo ajankohtaisia asioita Lemiltä ja lähiseudulta (varsinkin Savitaipaleelta) sekä täällä että muualla Suomessa ja maailmalla asuville.

Millaisia jutun aiheita?

Nimensä mukaisesti Lemin Kirjavan juttukirjo on hyvin sekalainen, ei sulje pois mitään. Itse seuraan jotakuinkin kunnan ja seurakunnan päätöksiä ja tartun kylillä näkemiini tai minulle vinkattuihin aiheisiin. Erilaiset tapahtumapuffit ovat myös Lemin Kirjavan oleellista sisältöä. Savitaipaleen asioista Kirjavassa raporttoi Mäntyperän eukko Sirkka-Liisa Vaalivirta, joka myös tekee matka- ja tapahtumajuttuja kauempaakin. Nyt olen julkaissut vanhoja valokuvia Taikalyhdyn arkistosta höystettynä Aapo Pekarin mainioin tarinoin.

Parasta työssäsi?

– Se, että se ei ole ollenkaan työtä: voin tehdä tai olla tekemättä sen mukaan, mikä milloinkin on fiilis. Omana pomona oleminen ja homman joustaminen on kivaa. Ja tietysti mieltä ilahduttaa, kun saa kiitosta siitä mitä tekee.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

– Jäin eläkkeelle palkkatyöstä kaksi vuotta sitten. Tämä on toimittajan työn jäähdyttelyä, joten pitää lopettaa siinä vaiheessa, kun jutuissa on vielä jotain tolkkua. Jos en itse huomaa sen menneen, toivon, että joku huomauttaa…

 

Lemin kirjavaa pääset lukemaan osoitteessa www.leminkirjava.fi