Siirry pääsisältöön
Etusivu Palvelut Kirjasto

Kirjasto

Lemin kirjasto on kohtaamispaikka, joka tarjoaa tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille.Kirjaston kokoelma muodostuu kirjoista, lehdistä ja av-aineistosta sekä verkkokirjaston kautta käytettävistä e-aineistoista.Lemin kirjasto toimii osana Heili -kirjastoja mikä tarkoittaa sitä, että samalla kirjastokortilla voi lainata koko Etelä-Karjalan alueella ja varaamalla aineistoa saa sujuvasti muista kirjastoista kirjoja noudettavaksi omasta lähikirjastosta.

Lainauskiellot 1.2.2023 edellisvuoden maksuista

Keskiviikkona 1.2.2023 asetetaan lainauskielto edellisen vuoden maksattomien maksujen vuoksi. Lainauskieltoa ei aseteta, jos maksuja on vähemmän kuin 0,65 € eli pienin summa mitä verkkokirjastossa voi maksaa. Toimintatapa on samanlainen kuin aiempinakin vuosina. Vanhat maksut on maksettava saadakseen lainausoikeuden.   
 Jo lainassa olevan aineiston laina-aikaa voi jatkaa kerran viime vuoden maksamattomista maksuista johtuvasta lainauskiellosta huolimatta, jos se on muuten kirjaston käyttösääntöjen mukaan mahdollista. Lainoja ei voi uusia, jos aineistoon kohdistuu varauksia, uusintakertojen määrä (5) ylittyy, 10 euron maksusaldo ylittyy tai asiakkaalla tai hänen huollettavallaan on lainauskielto laskun vuoksi.